Tsjoe tsjoe wa.. op je plaats.. strek je armen!

Jouw kind wilt graag een kinderdisco organiseren! Jij als ouder wilt niet voor te veel overlast zorgen bij de buren maar wil je wel een onvergetelijk feestje organiseren voor je kind? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Maar wat kan je nu eigenlijk met zo’n Silent Disco voor kids? Nou hieronder wat leuke ideeën!

Silent hints!

Zorg ervoor dat alle kinderen een koptelefoon op hebben behalve de jarige. De jarige moet dan raden op welk nummer zijn vriendjes en vriendinnetjes aan het dansen zijn. Let ook vooral op de kindjes die meezingen!

Levend stoelendans!

Maak 2 groepen, bijvoorbeeld jongens/meisjes of laat de jarige job 2 groepen maken.
De ene groep speelt de stoelen en de andere groep speelt het spel. Wanneer de muziek wordt gestopt moeten de spelers tussen de benen van ‘de stoelen’ gaan zitten. Zitten er twee kinderen tussen één paar benen? Dan moeten ze steen-papier-schaar spelen om te kijken wie er doorgaat naar de volgende ronde. Iedere ronde stuur je één of twee stoelen weg.

Ballondansen!

Laat de kinderen twee- of drietallen vormen. Elke twee- of drietal krijgt een opgeblazen ballon. De kinderen moeten dansen met de ballon tussen de buiken zonder de ballon met de armen of handen aan te raken. Valt of knalt de ballon? Dan zijn ze af!
Om te voorkomen dat kinderen vals spelen en niet gaan bewegen of dansen moeten ze een opdracht uitvoeren. Wanneer ze deze opdracht niet uitvoeren zijn ze ook af.
Voorbeelden van opdrachten zijn: handen in de lucht, samen een rondje draaien, omstebeurt een rondje om de as draaien of springen. Voor de finale kan je ook een opdracht bedenken om een winnaar te kiezen. Bijvoorbeeld het groepje als eerst een ballon laten knallen zonder de handen te gebruiken.

Stopdans!

De opzet is simpel. Wanneer de muziek draait mag iedereen dansen en wanneer de muziek stopt moet iedereen stil staan. Zijn er nog een aantal kinderen die niet stil staan? Die zijn dan af.

Zorg ervoor dat je niet alle spellen achter elkaar speelt. Las ook lekker wat drink en snackpauzes tussendoor. Op deze manier zorg jij als ouder voor het beste feestje van het jaar en ben jij de allercoolste papa en/of mama!